Oudercoaching

Uitdaging
Het ouderschap brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee. Vaak hebben we ideeën over hoe we de rol van ouder zouden willen vervullen. Daar doen we dan ook ontzettend ons best voor. Maar dan is daar de dagelijkse praktijk. Je bent niet alleen een ouder, je hebt nog zoveel meer rollen te vervullen. Voor je het weet vliegt de tijd voorbij en komt er het moment dat je stil staat en denkt: wil ik het nog wel op deze manier?
Heel begrijpelijk en juist ook goed om hier tijd en aandacht aan te geven. We zijn er als ouder goed in om het welzijn van onze kinderen bovenaan te zetten. Over opvoeden zijn niet voor niets zoveel boeken geschreven. Tussen al die informatie moet jij je als ouder staande houden, keuzes maken en om leren gaan met twijfels. Dan is het belangrijk om bij jezelf te blijven. Wat wil ik? Wat willen wij?
Wat heb ik nodig om die betrokken ouder te zijn die ik graag ben? Na stilstand komt beweging. Het maken van een pas op de plaats, vanuit een ander perspectief kijken naar situaties en observeren en voelen wat er daadwerkelijk gebeurt, zorgt voor bewustwording en geeft ruimte om keuzes te maken. Om dan te ervaren dat jij nog altijd degene bent die aan het roer staat.

Na stilstand komt beweging

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is PngItem_6760415-3-646x1024.png

Balans
In je rol als ouder kom je zaken tegen die je van te voren nooit had kunnen bedenken. Of waarvan je altijd dacht dat je wel wist hoe je hierin stond. Maar daar zijn dan je eigen (schoon)ouders met adviezen, hoor je gesprekken op het schoolplein, lees je over opvoedstijlen of heb je een kind die ineens de andere kant op rent. Dat is niet altijd gemakkelijk. Toch brengt dit zoveel moois met zich mee!
Door het krijgen van een kind, word je vroeg of laat, uitgedaagd om naar je diepste zelf te kijken. Een betere leerschool is er niet. Mijn ervaring is dat het vaak een kwestie is van jezelf weer terug vinden. Welke zaken vind ik nu echt belangrijk, welke rollen vervul ik het liefste, waar zit mijn energie-lek? Jij bent meer dan vader of moeder. En die andere zaken zijn stukken van jezelf die ook aandacht verdienen. Het gaat om het vinden van een balans. Die balans ligt niet vast. Gedurende een leven verandert deze met je mee en maak je hierin keer op keer jouw keuzes. Door samen te praten, te wandelen en oefeningen te doen vallen de antwoorden op zijn plek. Jij hebt de regie, pakt de leiding en door het verkrijgen van inzichten wordt het maken van keuzes weer makkelijker.
Zorgen voor jezelf is niet alleen een cadeautje aan jezelf, maar ook aan je gezin en je omgeving.

Ik help je graag om te ontdekken aan welke veranderwens ik een bijdrage kan leveren. Voor je het weet, kun je weer door met je leven. De antwoorden zijn er, je moet ze weer terugvinden en inzetten. Ben je iemand die graag actief aan de slag gaat met dit soort vraagstukken en die eerlijk naar zichzelf durft te kijken?
Ik kijk graag met je mee.

Hartelijke groet,
Karlijn