Voor jongeren

Waarom zou ik?
Zit ik daar nou op te wachten? Mijn ouders hebben dit bedacht. Ik niet. Zij vinden het een goed idee om naar een coach te gaan.
En dan moet ik zeker de hele tijd gaan zitten praten over mijn gedachten en gevoelens?

Dat valt wel mee hoor, dat kan, maar hoeft zeker niet.
Maar het kan ook anders. Je loopt al een tijdje rond en speelt met het idee of een afspraak bij een coach of psycholoog je zou kunnen helpen. Vaak is het nemen van die stap nog best lastig. Je kan dit toch immers zelf wel? Je hebt fijne mensen om je heen om mee te praten? Zo erg is het niet?

Echt?
Dat is het zeker niet. Iedereen loopt in zijn leven tegen zaken aan. Dingen die je graag anders zou willen zien. Vaak lukt het wel om dit te relativeren, je te richten op de positieve punten, afleiding te zoeken of er een bepaalde draai aan te geven. Maar dat lukt niet altijd. Geen mens lukt dat. We willen graag gelukkig zijn en zijn gewend daar ons best voor te doen.
Maar mag je ook ongelukkig zijn? Soms gewoon balen van wat er speelt? Zeker in deze tijd. Er word keer op keer gevraagd flexibel te zijn, compassie te hebben met anderen, rekening te houden, aan te passen aan nieuwe maatregelen (door bijvoorbeeld corona). Voor jou betekent dit weer aanpassen, je vrienden minder of niet zien, niet kunnen sporten en naar school gaan doe je achter een scherm.

Jij hebt invloed!

Veerkracht
Ieder mens, en dus ook jongeren en kinderen bezitten veerkracht. Wat bedoel ik daar nou eigenlijk mee? Jouw veerkracht zorgt ervoor dat je elke dag uit bed komt en dingen onderneemt, je vrienden ontmoet of lekker gaat sporten. Wanneer zaken lastig zijn of je vervelende gedachten hebt, kunnen die best heel hardnekkig zijn. Die zitten je in de weg. Het is dan niet zo gemakkelijk om die bron waar je normaal energie van krijgt aan te boren. Het kan zich op verschillende manieren uiten: niet op willen staan, hangen, somber zijn, mopperen op je omgeving e.d.
Ik zou je graag helpen bij het onderzoeken en terug vinden van je eigen veerkracht.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is PngItem_6760415-3-646x1024.png

Dit kan door samen gesprekken te voeren, maar ook door dingen te doen. Zo ontdekken we weer wat bij je past, waar jij blij van wordt, waar je energie van krijgt en leer je jezelf nog beter kennen. We gaan op zoek naar oplossingen voor de problemen waar je tegen aan loopt. Sommige omstandigheden kunnen we niet veranderen, maar jij hebt invloed!
Op je gedachten, hoe je ermee omgaat en op welke manier jij relativeert. Jij bent nog altijd degene die aan het stuur zit. Ook al voelt dat soms even niet zo.
Daar kan ik je bij op weg helpen. Vaak zijn hier maar een paar sessies voor nodig en dan kun je verder met ‘de tools’ die je tegen bent gekomen tijdens de sessies.
Dat is het mooie van coachen, het vraagt relatief weinig tijd.
Dan heb jij weer tijd om verder te gaan met je eigen leven.

Ik hoor graag van je wat ik voor je kan betekenen.
Nog twijfels? Stel je vragen, nee zeggen kan altijd.

Groetjes,
Karlijn