Wie ben ik?

Ik ben Karlijn Vlijm. Ik werk al ruim 14 jaar in het basisonderwijs en heb al jaren een grote droom; kindercoach worden. In april 2021 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald. Wat heb ik veel geleerd tijdens deze opleiding en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik deze stap heb gezet!
Als leerkracht heb ik altijd al de behoefte gehad om kinderen in hun kracht te zetten en ze te laten ervaren wat hen bijzonder maakt. Het 1-op-1 met een kind kunnen werken is in de dagelijkse praktijk van het lesgeven, best moeilijk realiseerbaar. De wens is er wel altijd geweest. In mijn werk heb ik geleerd te vertrouwen op mijn kwaliteiten om contact te kunnen maken met kinderen en op hen af te stemmen. Dit verloopt op een natuurlijke manier door een open houding, mijn enthousiasme, het maken van grapjes en een kind de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Dit is bij ieder kind anders. Ik onderscheid mij al coach doordat ik naast de coaching ook gebruik maak van pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Hierdoor ben ik in staat vlot te schakelen en om naar het totaal- plaatje te kijken. Ik stem mijn handelen daarin af en ben goed in staat verschillende hulpvragen met elkaar te combineren.

Daarnaast ben ik moeder. Een mooiere en intensievere ‘job’ dan dit bestaat er volgens mij niet. Het ouderschap heeft mij veel gebracht. Het leert mij veel over de ontwikkeling van kinderen binnen een gezin en over mezelf. Je maakt de mooiste en dierbaarste momenten mee. Daarbij kom ik, net als elke ouder, in aanraking met uitdagingen. Ik ben enorm dankbaar voor het gezin dat ik samen met mijn man Bart vormgeef en waarbij ik mijn zoon Beer en dochter Robin, de veilige basis biedt met daarnaast een dosis humor, om ons samen verder te ontwikkelen.

Ik houd er van om naar buiten te gaan. Ik kom heel graag op het strand om een frisse neus te halen of een frisse duik in de zomer. Daarnaast word ik blij van een groene omgeving. Daar laad ik echt van op. Ik geniet van mijn gezin, familie en vrienden. Deze relaties zorgen er voor dat ik mij een gezegend mens voel en ik doe mijn best om in alle hectiek en drukte, te blijven investeren in de mensen die ik liefheb.
Net als elk mens heb ik tijd nodig voor mezelf. Er zijn zaken waar ik enorm van kan genieten. Ik ben bijvoorbeeld gek op lezen en een van de fijnste plekken om dit te doen is onze hangmat in de tuin.

In het coachen neem je jezelf mee als persoon. Ik ben iemand die een open houding heeft naar de ander en ben betrokken. Ik houd er van om plezier te maken en maak graag grapjes. Humor is belangrijk voor me. Daarnaast ben ik best een beetje eigenwijs en hou ik er van om dingen net een beetje anders te doen. Dat kan ik ook waarderen in de ander; originaliteit. Dit koppel ik meteen aan een stukje vrijheid. Een belangrijke waarde: kunnen zijn wie je bent. Met alle mooie en minder mooie eigenschappen. In ben intuïtief en handel vaak vanuit mijn gevoel, maar ben ook goed in staat het geheel te overzien en dit te koppelen aan kennis. Ik kan dit aan de ander overbrengen. Dit zijn zaken die ik inzet binnen mijn rol als coach.