Zonnebloem

De foto hierboven is niet voor niets een zonnebloem. En niet zomaar een, het is een oranje gekleurde zonnebloem. Deze bloem staat voor mij symbool voor verschillende aspecten die mooi samenvallen binnen deze foto.

Kleur
Het out- of- the- box – denken of zijn, hebben mij altijd al aangesproken. Dit komt naar voren in mijn leven op verschillende manieren. Ik ben mij hier in de loop der jaren steeds bewuster van geworden. Dit kan zijn in kleurige kleding, keuzes van vrienden, vrijheden in mijn werk, spelletjes met mijn kinderen. Dit betekent niet dat ik de regels niet volg. Zeker niet. Ik (h)erken het belang van het maken van afspraken, maar ervaar zelf als mens ook de behoefte om hier zelf kleur aan te geven.

Stralen
Ik heb meerdere bloemen waarvan ik hou, maar deze staat zeker wel in mijn top- 3. Deze bloem geeft mij het gevoel van stralen en geeft energie. Ik heb ook dagen dat ik minder lekker in mijn vel zit of vermoeid ben. Een vaas met een paar mooie zonnebloemen op tafel geeft mij energie. Om de dag aan te gaan of om verdrietige gebeurtenissen een plekje te geven. Dit brengt mij licht en ik haal hier kracht uit. In het volgende gedichtje staat het mooi omschreven

Kijk altijd naar de zonnebloem,
die keert zich naar het licht,
en heeft van alle bloemen het zonnigste gezicht.

En als het soms eens donker is,
zo’n grijze grauwe nacht.
Kijk dan weer naar die zonnebloem,
die geeft je nieuwe kracht.